Esimesel õhtul käisime Nizzas söömas. Kogemus oli üllatav. Täiesti kreisi linn. Täiesti kreisi liiklus. Kell oli umbes 9 õhtul ja oli hämardumas. Linn oli metsikult autosid täis. Pargiti üksteist mitmekordselt kinni. Inimestele poldud ruumi jäetud, nii jalutasid nad sõiduteel nagu kari karjamaal - täiesti suvaliselt ja neid oli palju. Kõik parkmismajad näisid olevat complete- st täis. Aegajalt oli tänaval elektrooniline tahvel parkimismajade vabade kohtade kohta- enamasti oli seenumber 0 või 1. Äärmisel juhul 2. Aga selleks ajaks kui sa sinna nimetatud parkimismajja jõudsid oli seenumber muidugi 0 juba. Me tahtsime parkida Palais Massena parklasse, et selle kõrval asuvasse La Koteau restorani sööma minna. Kuna see meil ei õnnestunud, otsustasime lõpuks otsa ringi keerata ja kämpingu poole tagasi sõita. Kämping asus ca 15 km kesklinnast, Nizza linnapiirist väljas. Ja kui just hakkasime ära minema, jäime punase tule taha toppama ja äkki Margus näeb, et meist paremal on just see La Koteau restoran. Äh, mismoodi? Ja kohe nägime ka Palais Messena parkimismaja selle kõrval. Meie meelest pidi see hoopis teises kohas olema. Tuli välja, et on olemas Messina parkla ja Palaise Messina. Ja meie oma oli selline väiksem ja rohkem kesklinnast väljaspool ja vabu kohti oli ka. Nii et esialgse plaani tegime teoks.
Tegu oli täiesti rannaäärse söögikohaga, seega sinna sai ka plätudes sisse. Kesklinna omadesse shortsides ei lasta- me tegelikult panime end korralikult riidesse, kuna meil polnud aimu kus kohas meie restoran täpselt asub.
Toit oli muidu hea, aga portsud olid ebainimlikult suured. Meie kummagi toidu oleks võinud kahepeale võtta ja ka siis poleks magustoit mahtunud.
Selline liialdamine meile eriti ei meeldi- see rikub toidu hõrgu maitse ära ja tahtes taldikut ikka lõpuni süüa, muutub see maitsev toit juba vastumeelseks. Suurele pingutusele vaatamata ei suutnud me kumbki oma taldrikut lõpuni süüa. Mina tellisin delikatessi - toored hiigelkrevetid koos poole homaari ja kolme krabisõraga. Kõik olid toored, või no soolvees vist olnud. Mulle toodi terve arsenal riistu, nagu oleksin kirurg või vähemalt hambaarst, et krabi lihani jõuda.
Oleks kurgumulguni piisanud 4 kreveti ja üks sõrg ja pool homaari! Margus tellis mereelukad paneerituna, neid oli ka treve suur kandikutäis. Mingist magustoidust ei saanud juttugi olla.
Hiljem jautasime kuulsal Nizza rannapromenaadil - Promenade de Anglais. Väga kirev seltskond oli seal koos ja iga natukse aja tagant muutus kõrvu ulatuv muusika. Seal oli vanamees bussiga kes lasi vanu hitte ja ise mängis trumme, seal oli aafrika trummidega romaanlastest noormehi kes ägedalt ka tantsu vihtusid, samuti oli seal koht ladina- ameerika rütmide jaoks, kus terve hulk inimesi, nii noor kui vanu salsat tantsis. Ja ei puudunud ka tavaline klubimuss. Inimesed olid end enamasti kenasti üles löönud- naistel meigid ja kontsad ja meestel geelid ja valged särgid. Aga oli ka plätusid ja rannakleite. Selline erutav varajane peomeeleolu- seltskonnad polnud veel välja kujunenud ja poisid ja tüdrukud olid veel omaette.
- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Route de la Colle-sur-Loup,Roquefort-les-Pins,France