Monday, June 11, 2012

Läbi Rootsimaa

Meie A Premimum klassi kajut asus kõrgeimal laevatekil, 9 korrusel, ja kajutis oli mõnus kaheinimese voodi ja päris suur aken. Nii uhkes kajutis polnud me kumbki varem sõitnud ja siinkohal tervitan Rainat!



Nosisime oma Selverist kaasa ostetud pirukaid ja vaatasime telekat ja ma lugesin Margusele raamatut ette. Vahepeal käisime ka laeva estraadishowd kaemas, aga suht varakult ronisime põhku. Hommikusöök oli planeeritud laevas, ja olime ühed esimestest laevarestoranis. Minu eesmärk oli seekord niimoodi süüa, et taldrikusse midagi järele ei jääks. Mul on äärmiselt loll komme taldrik täis kuhjata rootsi lauas ja enamus järgi jätta- nagu oleks pool elu näljas olnud ja ei oskaks normaalselt oma nälga hinnata. No peaaegu õnnestus! Pärast sööki mängisime kajutis ipadis rallisõidu mängu - põhiliselt Margus mängis ja mina elasin kaasa. :)
Lõunaks sõime kaasatehtud võileibu ja kokakoolat armsa Vatterni järve kaldal Ödeshögi linna lähedal.


Aega aitasid lühendada sellised mängukesed, et "arva ära mis sõna ma mõtlen" ja " arva ära mis laulu ma vilistan". Uskumatult raske on muide vilistada Juulikuu lund! Sõnaarvamismängus kapituleerus Margus sõna juures "pissihäda". Kas see on koosneb molekulidest ja kas see on meil praegu autos kaasas?
Üldiselt läks sõit Stockholmist Malmö lähistele kiiresti ja kergelt ja võttis suhteliselt täpselt sama palju aega kui eelnevalt Google maps oli pakkunud - 7,5h(660km). Teed olid väga head, ummikuid polnud ja loodus oli väga kaunis - haritud põllud ja lopsakad aasad, kaljunukid ja puudesalud ja kohati kuppelmaastik nagu Lõuna- Eestis ning valged lehmad mereäärsetel niitudel rohtu krõmpsutamas. Ilm oli kah autos sõitmiseks paras- mitte väga soe, aga päikseline ja kohati saime ka sahmaka vihma. Aga mida lõuna poole jõudsime seda soojemaks läks. Kui Stocholmis oli 15 kraadi siis Taanis oli juba 18,5 kraadi.
Meeldejääv oli võimas sild mis kõrgus üle väina ja viis Rootsist Taani.


See pidi olema tasuline- Margus pani kaardi automaati, aga pin koodi ei küsinud ja värav tehti lahti. Ei tea kas siis võttis raha? Ju ikka võttis kuidagi. Ja Visa Elektron Statoili bensujaamas maksta ei tahtnud, Visa aga küll.
Jõudsime 19.30 Rodbyhavenisse, lunastasime praamipiletid (auto + 2 inimest 619 taani krooni) ning veerand tunni pärast saime praamile. Scandlines sõidab 24h ca poole tunniste vahedega. Praam sõitis kolmveerand tundi. Saksamaale Puttgardenisse jõudes sõitsime 90 km Arolla(Šveits)suunas ja kell 21.30 jäime ühte telklaagrisse Lübeki külje all - Lübeck Camping. Praamilt telkimiskohta sõtsin mina ja kohe oli tüli majas. Ei oska ma käike panna õige sujuvusega ega pedaale vajutada. Ja mulle ka ei meeldi sõiduõpetaja kõrval sõita, kes kullipilguga igat liigutust jälgib ja parandab. Nii me siis mossitasime terve õhtu. Selge see et kummalegi sobib paremini teine roll- mulle kaardilugeja ja Margusele roolihoidja. Kohalejõudes kobisime suht kohe magama. Öösel hakkas vihma sadama ja sadas hommikuni.
Posted using BlogPress from my iPad