Monday, June 25, 2012

St Tropez 1 päev

Täna hommikul, pärast tubli hommikueinet, korjasime oma pambud kokku ja panimegi ajama! Võtsime suuna mööda merekallast edasi - Saint Tropezi poole! Aja kokkuhoiuks kasutasime kiirteed. Kiirteed on siin jube kallid - 10 km ca 1 eur. Jube ju! Hullem kui bensiinihind! Jõudes St Tropezi eeslinna St Maxime'i külastasime kõigepealt õues asuvat veeparki. Veepark ei olnud väga suur, aga piisav et närvi kõditada. Mõnele atraktsioonile ma ikkagi ei julgenudki minna. Üldiselt käis nii, et Margus oli pioneer ja katsetas esimesena ja siis andis põhjaliku ülevaate kogemusest- millise kehaosa kõigekõvemini ära lõi ja mida tuli kinni hoida jne. Tänu mingile eriti vingele atraktsioonile saab Margus uued ujumispüksid :)
Enamus olid seal muidugi lastega, aga muidu päris paras koht ka meiesugustele hulludele. Õues oli eriti kuum täna - 36 kraadi. Tavaliselt umbes 28. Aga veekeskus asus kohas kus oli päris kõva tuul, nii et palavust ei tundnud üldse. Aga hoolimata hoolikale kreemitamisele ma vist põlesin ära natuke ikka. Liiga tumedaks kiskus üks koht- ei mul selline peale jää! Margus juba ajab natsa käe peat nahka - aga tema on ju alati olnud nii kõva vend kes eriti ei kreemita. Või no kreemitab siis kui ribad juba taga :)
Oma , tõenäoliselt viimase, hotelli olimegi bronninud siia- St Tropezi eeslinna ca 4km kaugusele. St Tropezis oli pakkuda vabu tube 8 hotellis, millest kõige odavam oli 200 euri öö ja kalleim 1000 euri öö. Praeguse hotelli saime 74 euriga. Tuba ei ole väga armas, aga siiski puhas ja kena ja rõduga. Kahjuks kahe täiesti eraldiseisva voodiga, mida kokku lükata ei saa- muud polnud saadaval enam, oleks pidanud varem bronnima(me tegime seda eile õhtul). See muidugi tähendab, et me peame kahekesi selles kitsas voodis olema. Margus ütles, et see on jumala normaalne, et vanasti olidki abieluvoodid sellised( mingi 100 aastat tagasi arvas ta). No selge siis! Rõdul vaadet pole, aga see on suur ja tuba väike - seega rõdu meil koguaeg ristseliti lahti ja sealt puhub õrn tuuleke. Hommikusöök on eraldi 8 euri nägu. Juba hakkaks nagu ära harjuma sellise hinnaga- algul tundus ikka jube kallis, aga siin odavamalt ei saa küll kuskil eriti. Õhtul jalutasime lahe ääres ja sõime vanalinnas karpe, hiigelkrevette, merikeelt ja tallesaslõkki.










Jätsin sinna retrorestorani ka oma valge jaki. Homme saab järelikult jälle keelt praktiseerida! :) Ehkki siin saab vabalt ingliskeelega hakkama juba tegelikult.
Homme on meil ühtlasi viimane Lõuna- Prantsusmaa päev, viimane rannapäev ja ka viimane hotellis ööbimise päev!

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Avenue Charles de Gaulle,Sainte-Maxime,France